Sjöfart

Sjöfart

Om sidan

För alla som har eller haft någon anknytning till sjöss, och vill dela med sig av sina minnen till andra. Om ni vill skriva in eran historier kan ni maila till mig så ansluter jag er till Bloggen. Ni kan bjuda in andra som ni vill ska skriva här, det måste finnas oändligt med episoder och händelser som Ni har varit med om under eran resor runtom i världen.

Sjösidan. skapad av Harry Honkanen sjösidan

Välkommen till Sjökultursällskapet Bokanjärerna.
Bokanjarerna.se kommer att växa mycket under året så kom snart tillbaka! www.bokanjarerna.se

Välkommen till Georg I. Hindersson webbplats!
www.hindersson.com

Välkommen till Krister Lummes hemsida.

Välkommen till Jörn Hammarstrands blogg: http://skipperstories.bloggsida.se


Välkommen till Ole Lundbergs blogg: http://ole-bloggboken.blogspot.com/


OBS!
Kontakta mig på följande mats@poetica.se om du inte vet hur du ska skriva in din historia.

Gästbok
Skriv några rader om vad du vill att jag eller någon annan ska läsa.


SJömanskyrkor.
New York

EFTERLYSNING

BlandatPosted by Admin Monday, October 24 2011 13:46:34

Hej okände vän. Ja jag skulle så gärna vilja göra några försök till med att finna min biologiska pappa. Jag heter Anne Engelbrektsson och bor här i Göteborg. Jag har en sida på Netlogg med nick namnet Rumpnisse 49, där har jag också lagt ut en efterlysning, om du söker dig dit så kan du se min efterl.

Jag föddes den 15 november 1949 här på gamla KK2, min mamma var bara 20 år och var väldigt omogen för sin mamma roll, så först fick jag vara hos min mamma tills jag var ca 2månader, sedan tog min biologiska mamma hand om mig tills jag var drygt 1år, sedan därifrån till barnhemmet Vidkärr, sist Morgonsolens Barnhem. Min s.k. mamma hette Vera Pettersson "Wennström", avled den 13 januari 1995, på Östra Sjukhuset här i Göteborg. när jag var 2 år och 3 månader kom jag till Norra Skåne som fosterbarn, sedan vid 7 års ålder blev jag adopterad, så detta sökande har ingen som helst juridisk betydelse, utan en hjärte sak för mej själv, då jag har en sådan känsla av oro att inte ens få veta mina rötter. Vera hade sällskap med en kille i samband med att hon blev gravid, först 1954 så blev han dömd emot sitt nekande i Göteborgs Rådhusrätt, trots att blodgrupperna stämde ju inte, jag är B- han var O- samt min s.k. mamma hade A-, trots att en mans och kvinna och en man med de blodgrupperna inte kan få ett B- barn, blodgrupp AB eller B ska min far ha haft därav har jag ärvt B-et.

Först då Vera dött, så talade jag med mina halvsyskon(trodda halvsyskon)då sade den ena att ja se jag har blodgrupp O och det har mina andra syskon också, och pappa hade det!!DÅ klack det till inom mej, att då kan inte mannen X X vara min pappa, han avled dock 1981, nu tog vi DNA-test som bekräftade mina farhågor, vi var inte halvsyskon heller. Nu bakåt i tiden när jag var liten i mitt fosterhem, så brevväxlade min adoptivmor med min biologiska mormor, mamma sade ofta när jag blev äldre, att mormor skrev alltid långa fina brev, hon hade bland annat skickat ett foto på Vera min biologiska mamma, men skickat tillbaka det till mormor.

Så när mina adoptivföräldrar hade dött, så hittade jag ett foto, som jag skickar här, det är en grupp sjöfolk, och enligt forskning så är fotot taget i Buones Aires i en rosen park som heter El Rosedal, på baksidan står fotografens namn och han hette NIILS BÅÅTHE , han var både fotograf och sjömanspräst, och åkte ofta ut till denna park som då var verkligen välskött, NU på bilden finns det två sjömän med Basker på huvudet, den minsta av dem där originalfotot innan det var scannat och rengjort hade ett kryss på vita kortärmade skjortan . Mina föräldrar hade inga i sina umgängeskretsar som var på sjön överhuvet taget det vet jag, så mkt talar för att han i BASKER som står till vänster på fotot den korte mannen, kan vara min biologiska pappa och allt jag önskar i livet är att få bekräftat, han, lever säkert inte, men hans släkt slutar säkert inte med honom.

Min filosofi är han kan ha syskon, i livet ,egna barn, barnbarn osv som kan identifiera honom, vad heter han och när är han född , och var kom han ifrån, detta har jag nu grubblat på sedan 2år efter min mamma Vera dog, 1995, vore underbart om någon kunde identifiera honom, vill TACKA ALLA PÅ FÖRHAND OCH INTE MINST DEJ SOM SKICKADE ALLA LÄNKAR, kan inte dator så mycket att jag kan lägga in detta själv, Hjärtinnerliga hälsningar från Anne Engelbrektsson Göteborg. P.S. skickar fotot på honom och ihopklippt med foto på min mor, samt ett foto på mig som 9 åring, tycker likheterna är slående. D.S


  • Comments(0)//seamens.poetica.se/#post108